Саудиски удар врз македонскиот идентитет со бугарски јазик

Професионалната фудбалска лига на Саудиска Арабија со спонзориран пост бара македонските фанови на Езгјан Алиоски да гласаат за играчот што од оваа сезона игра за Ал Ахли од Ријад. “Гласајте за вашиот омилен играч во Саудиската лига, Езгјан Алиоски, сега!”, пишува во дел од пораката од постот. Разбирливо херојот на македонскиот фудбал, популарниот Џани би … Continue reading Саудиски удар врз македонскиот идентитет со бугарски јазик