САД: Илјада починати од корона во еден ден

Над 980.000 луѓе се заразеини во САД со опредвидување дека многу брзо ќе се надмине бројката од еден милион.
Во таа земја починале над 55.000 луѓе, што е и најголем број смртни случаи во една земја.
Само вчера биле пријавени повеќе од илјада нови смртни случаи, пренесува Си-Ен-Ен.

Пријавени се 26.732 нови случаи.