Рубенс Муратовски му одржа лекција на македонскиот народ

Без да го спомне, актерот Рубенс Муратовски му се обрати на македонскиот народ преку својот профил на „Фејсбук“ со порака што одѕвонува во ушите.

„Јас не познавам друг народ на светот кој толку не си ја сака државата и не си го брани својот народ, а толку многу сака да има држава и народ“, напиша Муратовски.