Рубенс Муратовски: И мерси е бугарски збор

Актерот Рубенс Муратовски со неколку твита ја коментира офанзивата на државниот врв на Бугарија околу Гоце Делчев, предводена од вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов:

„И мерси е бугарски збор“;

„Јас светот го разбирам како поле за идентитетски пазар на моето дело и личност“. Г.Д. 2019“;

„Сè си мислам утре-задутре на Киро Глигоров ко ќе се запнат, па Бранко, па Љубчо…. добро тој волонтираше…“.