Росоклија: Советникот во СЈО, Тортевски да остане без лиценца

Професорот од престижниот универзитет Колумбија во САД Горазд Росоклија го отвара прашањето за можноста на адвокатот Тортевски кој е и советник во СЈО кај Катица Јанева да му се одземе адвокатската лиценца.

Тортевски пред три дена откако полицијата го пропушти на блокадите со пцости се обрати до демонстранти што протестираат против уставното име пред Собранието.


Советникот на СЈО Тортевски во срамна пресметка со демонстранти (ВИДЕО)

“Факултетот е лош, евентуално ,,сегментно“ добар, како сите други факултети во Македонија, но факултетите, и кога се најдобри на светот, ниту воспитуваат ниту формираат карактер. Адвокатската комора дава и одзема лиценца кога некој е недостоен да биде адвокат”, смета Горазд Росоклија.

Тортевски е екс претседател на Лигата за демократија, некогашен кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за пратеник од Скопје.

“Додворник и послушник на оваа багра денес. Се е кажано и за личноста (карактерот) и за умот на таа личност”, заклучува професорот.