Потресен опис на состојбите во Македонија за време на промената на уставното име и договорите потпишани со соседите од страна на режисерот на филмот Трето Полувреме.

Во првиот дел од интервјуто што го емитуваше ТВ Алфа Дарко Митревски зборува за многу теми меѓу која и за предавството на луѓето во културата, филмот, уметноста и други бранши кои во своите кариери добиле се од Македонија а кога требало да и вратат и да ја штитат тие ги вртеле главите и аплаудираше додека е таа силувана.

Видеото од првиот дел од интервјуто во продолжение а за утре во 22.30 во емисијата “Заспиј ако можеш” во вториот дел Митревски зборува за други шокантни настани од поновата и постара македонска историја.

На Јутјуб

На Фејсбук

https://www.facebook.com/AlfaTelevizijaMk/videos/401371850918308/

Ја сака Македонија и мрзи насилство од било каков вид

Македонофил од САД до Бугарија: (Историски) „Ревизионизам“ жими задников