Водечкиот германски експерт за војната во Украина Јулијан Репке преку две паралелни фотографии открива каква е разликата во односите Киев – Берлин и Киев – Лондон.

За разлика од емотивните прегратки на Зеленски и Сунак средбата во Берлин меѓу Шолц и Зеленски се случила во техничка атмосфера.


За разлика од Германија која калкулира британската влада дава огромна количина на оружје и воена опрема на Украина.