Реисот прогласи победа над коронавирусот

Реисот Сулејман Реџепи денеска по молитвата во Мустафа – пашината џамија во Скопје го честиташе празникот Рамазан Бајрам и порача:

„Успешно се справувавме до сега, а со одржувањето на овој намаз за Фитер Бајрам прогласувам и победа над вирусот.

Им го честитам празникот на сите муслимани во земјава. “’