Реисот на ИВЗ го честиташе Рамазан со мапа на Голема Албанија

Поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи со мапа на Голема или Етничка Албанија го честиташе големиот муслимански празник Рамазан кој започнува утре.

На видеото и фотографијата од честитката од негова десна страна најверојатно за да се види во кадарот е поставена плакета со мапа на Голема Албанија.Зошто верски лидер би поставил мапа на етнички граници на една нација во која има и католици и православни засега нема објаснување од ИВЗ.Споредете ја сами мапата што стои во кабинетот на Реисот и мапата на Голема Албанија што ја објавуваат странските медиуми.