NASA Space Apps Challenge оваа година се одржува јубилејно по 10ти пат од 30ти септември до 2ри октомври 2022 година, и нуди многу нови можности и изненадувања!

2 члена од победничкиот тим на национално ниво ќе патуваат во NASA Kennedy Space центарот.

NASA Space Apps Challenge е натпревар во форма на хакатон, отворен за сите иноватори, програмери, инженери, дизајнери, претприемачи, научници, раскажувачи на приказни, креатори, градители, уметниции, технолозите кои организирани во локални тимови ќе работат 48 часа за да ги решат овогодинешните предизвици зададени од експертите на Американската агенција за вселенски истражувања NASA и нема ограничување по возраст.

Национални Организатори: NewMan’s Business Accelerator и Фондација Голдилокс Скопје