Разрешен заменик генсекот на ВМРО – ДПМНЕ

Реформаторот Петар Богојески е разрешен од функцијата заменик генерален секретар на ВМРО-ДПМНЕ.

Пресинг Тв од партиски извори дознава дека ваква одлука вечерва донел Извршниот комитет на партијата.

Богојески е сменет поради непрофесионално вршење на должноста, несовесно извршување на задолженијата и повреда на партиските начела.

Богојески е само разрешен, но не и исклучен од партијата.