Рашковски пред суд на 25 јануари

Судењето против поранешниот генерален секретар на Владата, Драги Рашковски ќе почне на 25 јануари.

Кривичниот суд претходно на 29 го одобри обвинителниот акт против Рашковски и уште шест лица за злоупотреби и за перење пари.

Рашковски е обвинет во случајот со набавка на софтвер за сообраќајни прекршоци преку фирмата „Инвока груп“ којшто на му требал на ниту една институција, како и за оштетување на буџетот со незаконско спроведување на јавни набавки.

Рашковски веќе неколку месеци е во домашен притвор.