Рашковски не го разбира обвинението!

„Семантички ми е јасно обвинението но како правен акт не. Апсолутно не се чувствувавм виновен“, рече Драги Рашковски пред судот во воведните зборови на првото рочиште против него.

По две одложувања, денеска во име на Обвинителството воведените зборви ги превзема нејзината шефица Вилма Русковска која се очекува да образложи и ќе обајсни за што го товари поранешниот генерален секретар на Владата Драги Рашковски и уште 6 обвинети.

Обвинетиот Драги Рашковски се товари за нерационално и непродуктивно трошење народните пари за камери, кабини коишто дел не се наоѓаат во просториите на Владата и никој нема објаснување, јави Телма.