Ранет Србин за време на полициска акција во Звечан

Еден Србин беше ранет за време на полициската акција во Звечан – застрелан е во грб, јавуваат локалните медиуми.

Според Косово онлајн, тој е во тешка ситуација.

„Повредата е нанесена од огнено оружје, тој беше застрелан во пределот на градите. Повредено му е рамо и ребра, се подготвувамеда го отстраниме куршумот. Тој се наоѓа на интензивна нега и е во сериозна состојба”, рече хирургот Ни рече Златан Елек, директор на КБЦ Косовска Митровица.