Рама и Ковачевски „го чекаат Годо“ за влез во ЕУ

Албанскиот премиер Еди Рама на социјалните мрежи сподели заедничко „селфи“ со македонискиот премиер Димитар Ковечевски од Брисел.

Во негов стил, Рама преку Твитер порача: „Навикнати сме на оваа шарада’.

„Сè уште го чекаме Годо? Не, ние сме навикнати на оваа шарада и повеќе од кога било сме посветени да ја поттикнеме модернизацијата на нашите земји и нашиот регион со непоколеблив европски дух“, напиша Рама под фотографијата.

Советот на Европа во моментов е преокупиран со давање кандидатура на Украина, Молдавија, и евентуално за Грузија.