Радев потсети од каде минувал патот на Македонија кон ЕУ

Бугарскиот претседател Румен Радев денеска кусо го коментираше вооружениот напад на бугарскиот културен клуб „Цар Борис Трети“ во Охрид, јави БГНЕС.

„Државните раководители во Република Македонија и јавноста мора да разберат дека патот кон Европската Унија минува преку признавањето и почитувањето на македонските Бугари и нашето културно-историско наследство.


Тоа е единствениот начин“ – изјави Радев.