Изградбата на втората делница од експресниот пат Штип-Радовиш им го зеде мирот на штипјани. Од денес откако обиколницата кај Три Чешми се затвори поради изведување на градежни активности, целиот патнички и товарен сообраќај кон југоистокот и обратно ќе се одвива по новоселската клисура и до старите дотраени куќи во подножјето на Исарот. Ваквото сообраќајно решеније ќе направи тотален хаос во центарот на градот, реагираат граѓаните посебно оние кои живеат до старите куќи кои секој момент можат да се срушат.

„ Кога поминуваат камиони се тресе целата куќа. Многу е сообраќај. Пред некој ден паѓаа керамиди од куќата, а сега уште повеќе „-објаснува Живко Бошковски кој живее до една од старите куќи заштитени со закон.

Извор: Алфа ТВ