Министерот за земјоделие како ,,срамни” ги прогласи прашањата на новинарот на Алсат М Иле Петревски кој го прашуваше дали трговците имаат право да ги зголемуваат цените на маслото кое ем го нема ем добива ,,небесни” цени во дуќаните.

,,Министерот за земјоделство Љупчо Николовски кој видно се вознемири од прашањата на Алсат. Побаравме одговор, дали ќе биде оправдано најавеното зголемување на цената на маслото за јадење?”, пишува Алсат М за настанот на кој Николовски инсистираше како одговор на прашањето да кажува какви мерки дава Владата за подобрување на земјоделството.

,,Ама, министер трет пат ми го кажувате ова. Кога ќе влезат луѓето во продавница да купат зејтин ќе биде за 30 отсто поскап зејтинот. Вие три пати ми кажувате иста работа. Јас Ве прашувам како владин министер, дали имаат право трговците, компаниите да ја зголемат сега цената на маслото за јадење?

„Тоа ќе ги прашате надлежните“, рече Николовски.

–Кои надлежни? Вие сте министер во Владата.

„Не е точно, не е точно, прочитајте ги законите“, возврати Николовски.

-Ама вие сте во владата втор, трет човек…“.

Вака течеше разговорот со министерот Николовски кој како вицепремиер се пофали со заплена на путер поради што подоцна го доби прекарот ,,Љупче Путер”.

Повеќе на Алсат М