Против “монструмите” кај ГТЦ “џафкале” само 60 “фејсбукџии” (ВИДЕО)

Според архитектот на проектот кој треба да донесе 3 огромни згради во центарот на Скопје а кој бил во комисија за ревизија на проектот Скопје 2104 година само мала група граѓани на социјалната мрежа Фејсбук се противи на изградбата на висококатниците пред скопскиот трговски центар.

Архитектот не смета дека има и други во јавноста што се бунат против ова архитектонско насилие.

Целото видео од дебатата на оваа тема на ТВ Телма