Протест за еврејско-палестинскиот конфликт во Македонија

“Во недела на плоштадот Македонија во Скопје ќе се одржи протестен марш на солидарност со народот на Палестина по ескалирањето на насилството во Газа од израелските сили во последниве денови” – објавува информативната агенција на албански јазик ИНА, пренесувајќи ја веста на “Телеграф Македонија”. Известувањето е објавено на социјалните мрежи. Во него се истакнува дека … Continue reading Протест за еврејско-палестинскиот конфликт во Македонија