Протеран и првиот секретар од руската амбасада во Софија

Бугарското Министерство за надворешни работи прогласи за непожелен уште еден руски дипломат, кого бугарските власти го обвинија за шпионажа, пренесе БГНЕС.

Рускиот дипломат, кој е прв секретар, има 72 часа да ја напушти територијата на нашата земја.


Бугарскиот главен обвинител Иван Гешев претходно ја информирал министерката за надворешни работи Теодора Генчовска за нерегулирани разузнавачка дејност, најверојатно во корист на Руската Федерација, од лице со дипломатски имунитет.