Прогласена епидемија на морбили во цела Македонија


Центарот за јавно здравје информираше дека е донесенао одлука за прогласување епидемија на мали сипаници на целата територија на Македонија.

Од Центарот информираат дека во моментов има 70 заболени, од кои 7 лица се во критична состојба.


Mинатата недела беа регистрирани најголем број на заразени, точно 126 луѓе. Вкупната бројка на заразени во моментов е 960.