Професорот Жидас Даскаловски го анализира планот на власта по секоја цена да одржи попис на почетокот на април.

Притоа заклучува дека постои огромна опасност со пописот свесно да се заразат стотици илјади луѓе со Ковид-19 што за него е рамно на фашизам.

“До април нити ќе се вакцинираме нити лек ќе има. Сакате двајца ликови (попишувачи) кои ќе се во директен контакт со други 10-20000 да примам дома да седам со нив и збориме зошто сте решиле да праите “попис.” Па вие не сте само крадци туку и фашисти”, пишува Даскаловски кој индиректно предупредува дека за 15 дена попис Македонија може да стане нов Вухан.