Пристигнува нова група Авганистанци

Втора група граѓани од Авганистан се очекува попладнево да пристигнат во земјата. Според информациите од Владата, тие ќе пристигнат на Меѓународниот аеродром Скопје после 16 часот.

Во првата група – на 31 август имаше 149 лица, меѓу кои и жени и деца, и во најголем дел станува биле лица кои работеле за меѓународни организации и нивните семејства.