Претседателот на МАНУ: Преспанскиот, Бугарскиот и Охридскиот се бесмислени договори

Преспанскиот, Бугарскиот и Рамковниот, од научна гледна точка, се бесмислени, ништовни, апсурдни, неприфатливи, празни и некорисни!

Ова во својата најнова колумна го пишува претседателот на Македонската академија на науки и уметности академик Љупчо Коцарев.

Во колумната Коцарев објаснува како настанала Резолуцијата за црвените линии со идентитет која ја поднесе ВМРО-ДПМНЕ во Собранието.

Целата колумна на овој линк

https://www.novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/%d0%b7%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bb%d1%83%d1%86%d0%b8%d1%98%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bb%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d1%80%d0%b8-%d0%b8-2/