Експретседателот Иванов открива колку милиони евра се платени за промена на името Македонија

Поранешниот македонски претседател Ѓорге Иванов открива колку милиони евра се платени за промена на името на Македонија.

Темата се отвори на дебата на Советот на амбасадори и Кабинетот на Иванов кои денеска организираа амбасадорска трибина за
„Светот по Хенри Кисинџер – геополитички предизвици“.

Покрај поранешниот претседател на Република Македонија (2009 – 2019), на дебатата учествува и екс амбасадорот Ѓорѓи Филипов кој е претседател на Советот на амбасадори.

Дебатата за Кисинџер ја модерира абасадорот Ивица Боцевски, а присутни се десетици активни и поранешни дипломати.

Трите видеа со излагањето на Иванов во кое тој зборува за повеќе теми