За време на настан во Штип кој има цел владата пред локалните избори да прикаже дека нешто се гради премиерот Заев ги збунил сите присутни со изјавата дека ги поздравува и колекторите кои се вградени во проектот што го промовира.

Дали се работи за гаф или Заев навистина поздравува колектори проценете сами.