Предyпpeдyвачки пpoтecт на тутунарите во Прилеп (ВИДЕО)

Точно на пладне пред споменикот „Прилепски бранители“ денеска започна предупредувачкиот протест на тутунопроизводителите. Тие се незадоволни од бавниот откуп и ниските цени на тутунот: Од 23 илјади тони колку што тежи годинашниов род на тутунот досега се откупени само 250 тони по просечна откупна цена од околу 135 денари. Лани пак во истиот период биле … Продолжи со читање Предyпpeдyвачки пpoтecт на тутунарите во Прилеп (ВИДЕО)