Лидерот на СИРИЗА, Алексис Ципрас, имаше непријатен „пречек“ во Солун, каде што жена го нападна вербално за неговата улога како тогашен премиер на Грција за склучувањето на Преспанскиот договор со северниот сосед.

„Предавник! Македонија е Грција!“, му се развика жената на Ципрас додека обезбедувањето на шефот на грчката опозиција се обидуваше да ја оддалечи, но таа продолжи гласно да протестира.