Организацијата Викиликс во една своја објава која ја пренесува off.net.mk вели дека дури и националистите од Неа Демократија биле согласни Македонија да го промени името само за надворешна употреба без да се смени уставот.

По речиси 3 децении преговори владата на Зоран Заев прифати да го смени името Ерга Омнес како што не барале ниту најголемите грчки радикали.

Пoвеќе на off.net.mk

https://m.off.net.mk/net-roulette/lokalno/vikiliks-duri-i-karamanlis-i-bakojani-ne-insistirale-samite-da-se-preimenuvame