Пожарот кој ги зафати бараките во паркот, се шири и го зафати кровот на познатиот ресторан „Томче и Софка“, јавуваат медиумите.

Командирот на противпожарната бригада Владимир Симоновски изјави дека екипи се веќе излезени на терен и се интервенира.

„Во моментов интервенираме со три противпожарни возила“, рече Симоновски.