Режисерот Александар Русјаков на својот профил на Фејсбук пренесува објава на социјалната мрежа од Добри Божилов од Бугарија и се однесува на случувањата во македонското Собрание во петокот, а кој го заслужува епитетот пост на денот.

„Начинот на кој гласавте во Собрание докажува дека сте чисти Бугари. Корупцијата и парите се сè. И нас така нè внесоа во ЕУ и во НАТО – јако поткупија неколкумина водечки владетели и еве нè робови на Брисел. И доаѓате вие и се случува истото – ви ги купија пратениците и министрите, без да ги интересира народот… Потоа, верувајте си дека не сте Бугари :)“, гласи постот.