Професорот и поранешен пратеник и министер Никола Поповски реагира на „поддршката“ и „охрабрувањата“ што Македонија континуирано ги добива за изнаоѓање решение со Софија.

„Може ли некој еднаш да им каже на ЕУ, на француските и другите амбасадори на ЕУ во Македонија и на министрите за надворешни работи на ЕУ да престанат да ни кажуваат дека „не’ охрабруваат да најдеме решение со блокаторите на ЕУ“ бидејќи со тоа, де факто, ги охрабруваат?“ блокаторите да блокираат уште повеќе.

Тие нив ги толерираат и се незаинтересирани, па нека не ни продаваат магла.

И без нив ја имаме премногу“, пишува Поповски на Фејсбук.