Навивачите на Полска уште една докажаа зошто со озлогласени  по низа инциденти што ги предизвикуваат во судир со полицијата или – помеѓу себе.

Тоа се случи и вчера пред фудбалската средба на репрезентацијата на Полска и на Македонија на Градскиот стадион.

Дури 223 навивачи беа уапсени откако предизвикаа меѓусебна тепачка па полицијата со автобуси ги пренесе во неколку полициски станици во Скопје.

Тие од притвотр објавија слика на која изгледаат прилично смирено.

Извор: Sport1.mk