Полковникот Ковачки открива скандал во “Одбраната” на Шеќеринска

Пратеникот и полковник во АРМ драган Ковачки открива дека Министерството за одбрана кое го води вицепремиерката Радмила Шеќеринска набавило две машини “грејдери” по цена која е два пати повисока од реалната на пазарот.

“Во духот на транспарентноста, ќе ни објаснат ли зошто од Србија купија двојно поскапи машини од нормалните цени? Зошто не е поништен Договорот согласно Законот за јавни набавки?”, пишува несудениот технички министер за внатрешни работи кого СДСМ го одби како предлог.

Според документите кои ги објавува Ковачки одбраната за две машини платила 463 илјади евра иако реалната понуда за истите машини е околу 119 илјади евра.

Користејќи го хаштазите
#ЧесниКадри
#УдриДурСеМожеНикојНеГледа и
#Одговорност Ковачки бара поништување на тендерот согласно законските прописи.

Стравична коинциденција – Владата на Арачиново му даде пари колку што вреди дрогата што МВР ја заплени таму