Реисот Сулејман Реџепи, поглаварот на Исламската верска заедница на Македонија со многу навредливи квалификации за мнозинскиот народ во државата.

 „Овој народ, со кој што заедно живееме е див, беспримерно див. Затоа немаат идентитет и никогаш  нема да го имаат…”, изјави на 14 март за време на церемонијата на поставувањето на камен темелникот на џамијата во скопското село Арнакија.

Реџепи го поставил видеото пред два дена на фејсбук.

Извор: МКД.МК