Поетот Дарко Лешоски реагира на мапата на Европа објавена во визуелно помагало за млади луѓе подготвено од Европската комисија во кое цел Западен Балкан е опишан само со мечка, куче и мост.

,,Мечка ве изела..идиоти неписмени. И после се чудите од кај ви паѓа ЕУ оптимизмот. Се чудите од кај ви се раѓа национализмот, се чудите и допрва ќе се чудите…Европска комисија брза школа за расизам, срам”, пишува Лешоски кој инаку важи за проевропски ориентиран.


Повеќе реакции на истата тема

Мечка и куче: ЕУ повторно го вознемири Западниот Балкан (ФОТО)