Сојузот на здруженијата на Македонците од Егејскиот дел на Македонија МАКЕДОН ја поддржува проф.д-р Гордана Силјановска за Претседател на Република Македнија.

Во соопштението се изразува надеж во ветувањето на професорката Гордана Силјановска Давкова за решавање на пpaвата и слoбoдите на нacилно пpoгонетите Македонци од Егејскиот дел на Македонија за време на Балканските вojни 1912-1913 година и Граѓанската вojна во Грција 1946-1949 година.


Од Сојузот ги повикуваат Македонците кои водат потекло од Егејскиот дел на Македонија на 5 мај масовно да излезат на претседателските избори и да гласаат за професор Силјановска Давкова за претседател на Република Македонија!