„Почитувани сонародници, бидете горди Македонци“ – први зборови на македонски во албанскиот Парламент (ВИДЕО)

Васил Стерјовски испиша историја во албанскиот Парламент како прв пратеник што се обратил од говорницата на македонски јазик.

„Почитувани сонародници, бидете горди Македонци и лојални државјани на Албанија. Негувајте ги македонскиот јазик, култура, историја и традиции, бидејќи тие се нераскинлив дел од Албанија“, рече претседателот на партијата Македонска алијанса за европска интеграција.


Делот од говорот на Стерјовски на македонски од 44. секунда на видеото на линкот:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvasil.sterjovski%2Fvideos%2F10221479337226363%2F&show_text=false&width=560