Почина Предраг Живковиќ Тозовац

Познатиот пејач на народни песни Предраг Живковиќ Тозовац почина денеска од последици на коронавирус на 86-годишна возраст.

На 5-ти март Тозовац беше примен во болница во Белград во сериозна ситуација со потврден корона вирус и пневмонија.

Тозовац е роден во Краjeево во 1936 година.