Почина актерката Мира Фурлан


Веста дека почина во САД, беше објавена на нејзиниот официјален сајт.

Родена во Загреб во 1955 година Мира Фурлан долги години важеше за една од најубавите и најатрактивните актерки на просторот на екс-Југолавија.

Директорот на серијата „Вавилон 5“ во која глумеше Мира Фурлан се прости од актерката на социјалните мрежи. Тој исткна дека актерката веќе некое време имала проблеми со здравјето.