По историскиот во Тбилиси нов блесок на коментаторот Тони Стојановски (ВИДЕО)

Човекот што ги разнежни чувствата на Македонците на преносот во историската победа во Тбилиси во ноември кога се пласиравме на европското првенство во фудбал, вчера со нов блесок.

Коментаторот на спортската редакција на МТВ Тони Стојановски во интервју за Заспиј ако можеш на Алфа ТВ со анализа на повеќе теми поврзани со патриотизмот, спорот, политиката, новинарството.

Со темелно познавање и ерудиција која ретко се гледа кај македонските новинари Стојановски покажа дека блесокот во Грузија пред 5 месеци бил дел од долгогодишен сериозен, темелен и професионален пристап кон коментаторството и професијата, репрезентацијата а не моментален изблик на инспирација и емоции.

Одличниот настап на Стојановски во видеото