По Дуа Липа македонски “анонимуси” ги урнаа министерствата за здравство и образование

Членови на македонската група на глобалното хакерски движење Анонимуси (Anonymous) вечерва ги урнаа веб сајтовите на две министерства.

Откако вчера го урнаа официјалниот сајт на пејачката Дуа Липа која објави мапа на Голема Албанија на која има и територии на Макеоднија денеска урна две владини институции.

Сајтовите на Министерствата за здравство образование не се достапни повеќе од еден час.

Пораката со која се најавува удар на две институции одеднаш на следниот твитер профил.