Мерима Исаковиќ, една од најголемите млади актерски sвезди на поранешна Југославија, денес психолог, го обвини актерот Бранислав Лечиќ дека ја силувал пред 43 години, во напис објавен во макагинот списанието „Недељник“.

Исаковиќ вели дека Лечиќ ја силувал во 1978 година, кога имала 18 години. „Имав 18 години. Есен 1978. Ме турна во станот. Ми го соблече фустанот. Не обидувај се да врескаш. Никој нема да те чуе. Ме собори на подот. Можев да почувствувам како ме крши. Секоја коска боли. Само не вака. Те молам Господ! Ако успеам, ќе умрам вечерва. Тој ужива во мојот страв. Го чувствувам неговиот здив. Како мирис на гниење. Застрашувачка глетка. Празно и црно. Очи без душа… “

„Јас ти простувам, му реков тогаш, пред четириесет години. Простувам, но не заборавам.

…Ако некогаш слушнам дека сте предизвикале слична болка на некого, ќе им кажам на сите што се случило“, изјави Исаковиќ за Недеjnник.

Актерот Лечиќ претходно беше обвинет дека ја силувал актерката Данијела Штајнфелд.

,