Најдобриот пливач на кратки патеки во историјата на Макееонија и актуелен претседател на Пливачката федерација се ожени по петти пат.

Фотографиите од неговата петта регистрација Малњнко ги сподели на Инстаграм.

Според фотографиите регистрацијата се одржала во Словенија а познанството меѓу двајцата сопружници трае 26 години.

Маленко зад себе има 4 брака и 5 деца.

Негова нова избраничка е инструкторката за пливање Метка Спаравец од Словенија.

„По 26 години си кажавме да“, напиша Маленко.