На денешен ден пред пет години од големиот семакедонски собир во Вашингтон беше кажано јасно и гласно „не“ за промена на името на македонската држава, како круна на 40-тина слични протести на Македонците низ светот во текот на 2018 година.

„Кога поминаа 5 години и што се нè истрпи Македонија изминативе 5 години. И сè уште трпи… До кога?“, прашува Ана Дукоска, координаторка на протестите во името на глобалното непартиско движење „Ние сме Македонија“.

Видео од македонскиот крик против предавството во најава од тогашната влада на Зоран Заев на следниот линк: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1875077352543053&id=213595262024612&mibextid=NnVzG8