Владата ги отфрли амандманите за детското одморалиште „Пелистер“ и нема да издвои пари ни пет години откога сегашната министерка за одбрана Радмила Шекеринска вети дека ќе биде реновирано.

Што ветуваа Шекеринска и поранешниот пратеник Павле Богоевски за одморалиштето оддалечено 9 километри од Битола во кампањата „За живот во Македонија“ за парламентарните избори во декември 2016 година: