Шпанскиот политиколог и експерт за Балканот Алехандро Естесо Перез со Мемети на денот опишува што се случило денеска во Брисел на состанокот ЕУ – Западен Балкан.

Според мемето Франција го поттикнала и го одржува огнот меѓу земјите од Западниот Балкан и го уништила целиот процес на проширување на ЕУ.