Сојузот на здруженија на пензионери упатуваат апел при идното вакцинирање против КОВИД-19 приоритет да имаат пензионерите, како најранлива категорија лица со хронични болести и намален имунитет.

-Во име на над 300 000 возрасни луѓе во нашата земја алелираме пензионерите да имаат приоритет за вакцина против КОВИД 19, како што е во сите земји во опкружувањето и пошироко во целиот свет“, се вели во денешното соопштение од Сојузот.