Пендаровски: Визијата на Арбен Џафери денес е исполнета

„Арбен Џафери, првиот, а подоцна и почесен претседател на Демократската партија на Албанците, се залагаше за мултиетничка држава, во која сите заедници ќе живеат во рамноправност.

Денес, единаесет години по неговата смрт, неговата визија е исполнета“, рече македонскиот претседател Стево Пендаровски кој синоќа синоќа оддаде почит на 11-годишнината од смртта на поранешниот претседател на ДПА, пренесе Фактор.


.„На годишнината од смртта, со поштенска марка во негова чест, го одбележуваме неговиот влог во политиката“, соопшти претседателот.